Mikrostruktura razvoj med vroče deformacije v bližini Beta Ti-5553 zlitine

Blizu beta titanium zlitine so bili široko uporabljeni v letalski in vesoljski industriji zaradi svoje visoko napetost tečenja, odlična odpornost na utrujenost tresk rast in uspešnost curka.


Na primer, v blizu beta titanium lita na najbolj reprezentativnih zlitine, to je Ti-1023 (nazivno sestavo: Ti-10V-2Fe-3Al) zlitine, kovanje strukture je bila uporabljena za izdelavo podvozja zrakoplova za Boeing 777.

Podobno, jeTi-5553(nazivno sestavo:Odkovki zlitine Fe Ti-5Al-5Mo-5V-3Cr-0.5)so bili uporabljeni tudi, da podvozje Boeing 787 in letal Airbus 350. Na splošno, mehanske lastnosti zlitine titana uspeh odvisen predvsem od volumensko frakcijo, morfologija in distribucijo faze. Na primer, v titanovih zlitin z več sferične alfa fazi je ugodno za izboljšanje plastičnost, in je bolj lamelnega alfa fazi je ugodno za izboljšanje žilavosti loma.


Poleg tega, mikrostruktura in mehanske lastnosti v bližnji - beta titanove zlitine so zelo občutljivi na toplotne deformacije procesnih parametrov. Za te raziskave, pretok stres krivulja značilnosti in razvoj obnašanje mikrostruktura zlitine titanium med vroče deformacije se večinoma osredotočajo na, in nekaj ljudje pozorni na obnašanje povzroča sev fazi preoblikovanja.


Hua Ke in druge Gleeble3500 solarne sisteme skušnja stroj uporablja za proučevanje toplotne deformacije obnašanje blizu beta Ti-5553 zlitin pod pogojem deformacije temperaturi 750 ~ 900 stopinj C in deformacije stopnja 0,001 ~ 1 s-1. Vpliv različnih toplotne deformacije pogoji na mikrostruktura in deformacije mehanizem je študiral s TEM in EBSD. Rezultati kažejo, da dinamično regres in pride do rekristalizacije dinamične mikrostruktura razvoj Ti-5553 lita pod vroče deformacije se bo zgodilo, in fazo in fazo alfa faze ni strogo sledi burgerje. Od


Ti-5553 zlitine v vroče deformacije, ki se pojavljajo v alfa - plast strukturo organizacije razvoj procesa lahko beta fazi klin modelu, da pojasni, ki v procesu lamelnega spheroidization bo premaknjena notranji atomski beta nasprotni lamelnega alfa fazi difuzija pojavov pojavijo. Spremembi parametrih obdelave lahko bistveno izboljša moč fazni prehod. Proces tranzicije faze deformacije inducirane beta alfa je predvsem posledica pomanjkljivosti mikrostruktura (deformacije pasovih in dislokacij).