Oblikovanje proces iz titana rod in titanove zlitine rod v vroče iztiskanje

Titanove palice in surovci iz titanove zlitine imajo nizko toplotno prevodnost, ki povzroča veliko temperaturno razliko med površinskim slojem in notranjim slojem med vročim iztiskanjem. Ko je temperatura ekstruzijske cevi 400 stopinj, lahko temperaturna razlika doseže 200 do 250 stopinj. Pod skupnim učinkom sesalne ojačitve in velike temperaturne razlike slepega dela, kovina na površini slepega dela in središče kovine ustvarjata zelo različne lastnosti trdnosti in plastične lastnosti, ki povzročajo zelo neenakomerno deformacijo med postopkom iztiskanja. . Nastane velika dodatna natezna napetost, ki postane vir razpok in razpok na površini ekstrudiranega izdelka. Vroče iztiskanje titanovih palic in izdelkov iz legiranega titanove zlitine je bolj zapleteno kot postopek iztiskanja aluminijeve zlitine, bakrove zlitine in celo jekla, kar določajo posebne fizikalne in kemijske lastnosti titanovih palic in palic iz titanove zlitine.


Titanium bars 6AL4V

Industrijske študije kinetike pretoka kovin iz titanove zlitine kažejo, da se pretočno obnašanje kovin močno spreminja v temperaturnih območjih, ki ustrezajo različnim faznim stanjem zlitin. Zato je eden od glavnih dejavnikov, ki vplivajo na lastnosti ekstruzijskega toka titanovih palic in palic iz titanove zlitine, temperatura segrevanja gredice, ki določa stanje transformacije kovinske faze. Temperatura v coni faze a ali a + P je bolj enakomerna od temperaturne ekstruzije v p-faznem območju. Izdelki iztiskanja imajo velike težave pri pridobivanju visoke kakovosti površine. Do sedaj je postopek iztiskanja palic iz titanove zlitine uporabljen za mazanje. Glavni razlog je, da bo titan oblikoval taljive evtektike z železovimi ali nikljevimi materiali za zlitine pri temperaturah 980 in 1030 stopinj, kar bo povzročilo močno obrabo kalupa.


Glavni dejavniki, ki vplivajo na pretok kovin med iztiskanjem:

(1) Metoda iztiskanja. Povratna ekstruzija je bolj enakomerna kot pri kovinskem toku iztiskanja naprej, hladno iztiskanje je bolj enakomerno kot vroča ekstrudirana kovina, mazalno iztiskanje pa teče enakomerno kot ne-mazana ekstruzijska kovina. Učinek metode iztiskanja se doseže s spremembo pogojev trenja.

(2) Hitrost iztiskanja. Z naraščanjem hitrosti iztiskanja se poveča neenakost kovinskega toka.

(3) Temperatura ekstrudiranja. Ko se temperatura ekstrudiranja poveča in se upogne deformacijska odpornost gredice, se neenakomeren tok kovine okrepi. Med postopkom iztiskanja, če je temperatura ogrevanja iztiskovalnega valja in kalupa prenizka in je razlika v temperaturi med kovino zunanje plasti in osrednje plasti velika, se povečuje neenakost kovinskega toka. Večja kot je toplotna prevodnost kovine, bolj je enakomerna porazdelitev temperature na čelni strani ingota.

(4) Trdnost kovin. Če so drugi pogoji enaki, močnejša je kovinska trdnost, bolj je enakomerno kovinski pretok.

(5) Modularni kot. Večji kot je kalup (tj. Kot med čelno ploskvijo kalupa in osrednjo osjo), bolj je neenakomerna kovinska fluidnost. Ko je porozna matrica ekstrudirana, so odprtine za matrice razmeščene in kovinski pretok je enakomerno.

(6) Stopnja deformacije. Stopnja deformacije je prevelika ali premajhna, pretok kovin pa je neenakomeren.